window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'G-CTBKCXM055');
Neem direct contact met ons op via Bellen 055 - 540 30 88
nl

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Bij L&H Dutch Bear zijn we ons in iedere stap van ons bedrijfsproces bewust van wát we doen en de manier waarop we dat uitvoeren. We willen optimale waarde creëren voor onze afnemers, rekening houdend met de impact op mens en omgeving. We vertellen je daar graag meer over.

Prijs-waarde verhouding
Iedereen wil producten afnemen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dat betekent bij L&H Dutch Bear niet automatisch dat producten tegen een lage prijs ook een mindere kwaliteit hebben of een kortere levensduur. Maar ook niet dat een product met een hoge prijs, per definitie de hoogste kwaliteit heeft in de markt.

Wij spreken bij L&H Dutch Bear dan ook liever over een prijs-waarde verhouding. Waarbij in de waardebepaling van onze producten rekening wordt gehouden met zowel een goede kwaliteit, als functionaliteit, levensduur én bewuste keuzes voor mens en milieu. Door te produceren en transporteren in grote volumes, kunnen wij u met deze uitgangspunten goede prijzen bieden.

Bewuste productiekeuzes
L&H Dutch Bear heeft de visie dat je lokaal moet produceren waar dat kan. Maar ook dat je moet produceren daar, waar dat het meest efficiënt is. Vanwege beschikbaarheid van resources als machines en menselijk kapitaal. Waar de investering in kennis, kunde en ervaring leidt tot snelle, minder belastende productie. En waar innovatie zorgt voor een lage impact op de omgeving.
We overleggen altijd samen met onze afnemers wat de beste productiemethodes zijn en/of we eindproducten leveren of halffabricaten, die ook op andere locaties afgemonteerd kunnen worden.

Afval en verpakking
We scheiden als vanzelfsprekend ons afval en proberen ons restafval en plasticgebruik te minimaliseren. We verpakken duurzaam, door zo min mogelijk verpakkingsmateriaal of volume te gebruiken. Dit gaat echter nooit ten koste van de kwaliteit van het product, dat tijdens transport of opslag wel goed beschermd moet zijn.

Transport
Het merendeel van onze producten wordt geproduceerd in China. 95% daarvan komt via zeevracht naar Europa en Nederland. Containers worden altijd zo efficiënt mogelijk gevuld, met maximaal volume en/of gewicht per container. Wij doen zaken met verschillende verschepingsfirma’s die zich houden aan de wettelijk vastgestelde eisen en regels betreffende brandstofgebruik en -uitstoot.

Duurzame energie
We zijn ons bewust van ons eigen energieverbruik in onze kantoren en maken dan ook gebruik van zonnepanelen voor opwekking en opslag van energie en waar mogelijk terug levering aan het energienetwerk.

Werkomstandigheden en gezondheid
De werkomstandigheden in ons productieland China zijn in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de producenten zelf. Maar wij letten scherp op de normen en regels die daarvoor gelden en monitoren dit voortdurend. Onze medewerkers in China bezoeken persoonlijk alle fabrieken waar wij mee samenwerken. Ook de gezondheid van onze eigen medewerkers staat voorop en wij voorzien hen van ergonomische, gezonde werkplekken en stimuleren gezonde voeding en voldoende beweging.

Disclaimer | Privacy beleid | Leveringsvoorwaarden